Чи можна починати реальні мирні переговори з Москвою: чітка відповідь західних ЗМІ

Країни Заходу зараз можуть використовувати сигнали, щоб передати свій намір забезпечити остаточне припинення війни шляхом переговорів, зазначили журналісти.

Реальні переговори України та РФ про завершення повномасштабного протистояння "ще занадто рано починати".

Під час початку переговорного процесу Києву потрібно лідирувати, йдеться у статті американського журналу Foreign Affairs. На думку журналістів, зараз західні країни можуть використати сигнали, щоб передати свій намір забезпечити остаточне припинення протистояння шляхом переговорів.

"Зміна риторичних акцентів західних чиновників у публічних заявах була б скромним, але важливим сигналом. Наприклад, офіційні особи могли б ще раз заявити про свою готовність до умовного зняття санкцій у рамках узгодженого результату війни. Але розмови дешеві, і Москва, найімовірніше, їм не повірить...", - наголошується в матеріалі.

Журналісти вважають, що через це владі Євросоюзу і США варто також розглянути можливість призначити спеціальних представників із конфліктної дипломатії. "Не дивлячись на те, що ці чиновники витратять місяці на взаємодію з союзниками і Києвом, перш ніж переговори з Москвою будуть навіть розглянуті, самі призначення будуть сигналізувати Росії, що Сполучені Штати і Європа готові брати участь у можливих переговорах", - підкреслюється в публікації.

Переговори України та Росії в центрі уваги - новини, які варто знати

Українська сторона не раз стверджувала, що російська влада не хоче, щоб настав справжній мир, оскільки її мета - захопити всю територію нашої держави. Крім того, представники влади України вважають, що росіяни можуть використати мирні переговори для того, щоб накопичити сили, а потім знову піти в атаку.

Наприкінці 2023 року радник керівника Офісу президента Володимира Зеленського Михайло Подоляк сказав, що Москві висунуть ультиматум, і вона його прийме.

Наприкінці лютого президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив, що знову готовий посадити за стіл переговорів у Стамбулі представників України та РФ, щоб вони обговорили питання роботи Чорноморського зернового коридору.

Вас також можуть зацікавити новини: