Жданов відповість, чи може Україна збити МіГ-31 над Каспійським морем / скріншо

Військовий експерт Олег Жданов відповів, чи можуть ЗСУ над Каспійським морем збити російський винищувач МіГ-31К, який здатний нести ракети "Кинджал".

"Нічим ми не можемо (збити), тому що велика відстань до Каспію, дуже велика відстань. Єдине, що може бути теоретично, це відправити туди або F-16, або F-35. Але є ймовірність, що для літака і для пілота це буде квиток в один кінець", - зазначив він.

За його словами, щоб подолати таку відстань, винищувачу знадобляться підвісні паливні баки.

Відео дня

"По-друге, фактично весь політ він буде йти над ворожою територією, а максимальна дальність ураження - 200 кілометрів... Немає таких засобів, які могли б дістати аж до Каспію. А літак (МіГ-31) у цей час що буде робити? Висіти в повітрі і чекати, коли до нього прилетить ракета? Ні, звичайно", - додав Жданов.

Винищувачі F-16 для України - актуальне

Раніше повідомлялося, що Міністерство оборони Данії вирішило зняти з озброєння винищувачі F-16 в 2025 році, тобто на два роки раніше запланованого терміну.

За даними Politico, західні партнери розглядають Румунію як місце для навчання українських пілотів роботи на винищувачах F-16. Самі ж літаки Україна може отримати в 2024 році.

Вас також можуть зацікавити новини: