Експерт оцінив, чи можуть ЗСУ реалізувати бажання багатьох українців щодо Кремля

За його словами, руйнування Кремля ніяк не поліпшить наші позиції на фронті.

Після низки жахливих злочинів Росії в Україні багато жителів нашої країни хотіли б, щоб ЗСУ розбомбили щось знакове для росіян, щоб ті відчули біль наших втрат.

Але Сили оборони України не стануть завдавати удару, наприклад, по Кремлю, заявив військовий експерт Владислав Селезньов в інтерв'ю "Обозревателю". Тому що війна - це не емоційна історія, а раціональна.

"Думаю, нашим Силам оборони слід орієнтуватися на знищення військових об'єктів незалежно від того, де вони розташовані – в Москві або інших регіонах. Тих військових об'єктів, які загрожують українським Силам оборони, українській енергосистемі, мирним жителям нашої країни", — говорить експерт.

Йдеться про склади з боєприпасами, місця зосередження техніки окупантів, майданчики пускових ракетних установок, військові аеродроми, з яких злітають літаки для бомбардування території нашої країни. 

Селезньов наголосив, що все згадане вище набагато важливіше за руйнування Кремля:

"Руйнування Кремля не поліпшить наші позиції на фронті, не полегшить український контрнаступ. А ось знищення ворожого зосередження військ - дуже хороша передумова для того, щоб український контрнаступ був ефективним".

Розмови про удари ЗСУ по Москві

Раніше колишній друг Путіна і мільярдер Сергій Пугачов спрогнозував, як далі можуть розвиватися події через повномасштабне вторгнення РФ в Україну. Він не відкидає варіант, коли ЗСУ "дійдуть до Москви", але в такому випадку президент РФ вдасться до ядерного шантажу.

Своєю чергою військовий експерт Олег Жданов заявив, що Україна могла б завдати ударів по військових об'єктах у Москві та Підмосков'ї на Новий рік. Як пріоритетні цілі для таких ударів він назвав комплекс будівель російського Генштабу на Арбаті в Москві, військові частини в російській столиці та навколо неї.

Президент України Володимир Зеленський заявляв, що Україну у війні з Росією не цікавить Москва і Санкт-Петербург, а виключно повернення українських земель.

Вас також можуть зацікавити новини: