У Москві багато легітимних цілей для ЗСУ / фото REUTERS

Україна могла б завдати ударів по військових об'єктах у Москві і Підмосков'ї на Новий Рік. Про це заявив військовий експерт Олег Жданов, відповідаючи на запитання підписників у своєму YouTube-каналі.

Він зазначив, що в Москві і навколо неї розташовано безліч військових об'єктів, по яких Україна могла б завдати ударів, якщо є відповідні засоби ураження.

"Будь-який військовий об'єкт на території РФ є легітимною ціллю для Збройних сил України. Це підтвердили і наші країни-партнери", - заявив експерт.

В якості пріоритетних цілей для таких ударів Жданов назвав комплекс будівель російського Генштабу на Арбаті в Москві, військові частини в російській столиці і навколо неї.

Водночас експерт вважає малоймовірним завдання українських ударів по трансформаторних підстанціях у Росії, оскільки це є військовим злочином.

Жданов зазначив, що нещодавно навколо Москви були розгорнуті додаткові комплекси ППО.

"Мабуть, відчувають щось і бояться", – сказав він.

Удари по військових об'єктах в глибокому тилу РФ

У ніч на 5 грудня невідомий безпілотник атакував базу стратегічної авіації РФ в місті Енгельс Саратовської області. Росія звинуватила в атаці Україну, але українська сторона офіційно відповідальність не визнала.

26 грудня атака на цей аеродром повторилася. В обох інцидентах загинули російські військові. Також відомо про пошкодження кількох літаків.

Атака на Енгельс примітна тим, що цей аеродром розташований більш ніж в 600 км від українського кордону. Тобто навіть далі, ніж Москва.

Вас також можуть зацікавити новини: