ЗСУ потребують далекобійних ракет / скріншот

Військовий експерт Олег Жданов упевнений, що Україна не дочекається відновлення допомоги від США. Таку заяву він зробив, відповідаючи на запитання про те, чому "всі забули" про обіцяні ЗСУ далекобійні ракети ATACMS.

"Я думаю, що не буде допомоги від США. Трамп реально рулить, і нічого не можуть зробити ні Джо Байден, ні його адміністрація для того, щоб подолати ці перешкоди, які виставляє спікер Нижньої палати Джонсон... Трамп сказав, що не дасть ні копійки, і все. Реально виходить, що Трамп рулить Сполученими Штатами", - сказав він.

При цьому Жданов згадав німецькі ракети Taurus:

Відео дня

"З ATACMS сьогодні глухо, як у танку. Напевно, тому ми так і чіпляємося за Taurus, тому що у нього 500 км дальність... Наприклад, якби не безпілотник, а Taurus вдарив по НПЗ "Лукойла", "виніс" би половину заводу - він закрився б раз і назавжди. Його відновлення просто не мало б економічного сенсу".

ATACMS для України - актуальне

Як писав УНІАН, 12 березня США оголосили про новий пакет допомоги Україні.

Видання Politico з посиланням на одного з американських чиновників повідомило, що до цього пакета можуть увійти кілька ракет ATACMS старої версії з дальністю близько 160 км і касетною боєголовкою. Також повідомлялося, що у пакеті будуть додаткові снаряди для 155-мм гаубиць і керованої ракетної системи залпового вогню.

Вас також можуть зацікавити новини: