Україні передадуть ATACMS / колаж УНІАН, фото president.gov.ua, скріншот

Очікується, що Білий дім уже у вівторок, 12 березня, оголосить про новий пакет військової допомоги для України на суму 300 мільйонів доларів. І до нього увійде кілька ракет ATACMS, пише Politico з посиланням на одного з американських чиновників.

За словами джерела, до пакета увійдуть "кілька" ракет APAM, це старіша версія ATACMS з дальністю близько 160 км і касетною боєголовкою. Також повідомляється, що в пакеті будуть додаткові снаряди для 155-мм гаубиць і керованої ракетної системи залпового вогню (РСЗВ).

Зазначається, що Пентагон зміг використати кошти, зекономлені за попереднім армійським контрактом на постачання зброї для України.

Відео дня

Politico пише, що, хоча "українці вітатимуть нову зброю, цей пакет є лише тимчасовим рішенням".

Новий пакет допомоги США - що повідомлялося

Нагадаємо, Reuters із посиланням на двох американських чиновників, повідомив, що США готують новий пакет військової допомоги Україні на суму до 400 мільйонів доларів. Чиновники, які говорили на умовах анонімності, вказали, що Штати оголосять про виділення допомоги протягом вівторка, 12 березня.

Зазначалося, що це стане першим подібним кроком за останні місяці, оскільки виділення додаткових коштів Києву заблоковано лідерами республіканців у Конгресі США.

Вас також можуть зацікавити новини: