Україна незабаром отримає пакет військової допомоги від США / фото ua.depositphotos.com

Оновлено. Білий дім оголосив про передачу Україні нового пакету військової допомоги на суму 300 мільйонів доларів. Відповідну заяву зробив представник Білого дому Джейк Салліван на брифінгу 12 березня.

Зокрема, за його словами, новий пакет включатиме снаряди для артилерії та ракети GMLRS до HIMARS.

У Пентагоні повідомили, що в новий пакет допомоги увійдуть ПЗРК Stinger, протитанкові засоби, боєприпаси для ППО, а також снаряди калібру 155 мм.

Відео дня

Раніше повідомлялося, що Сполучені Штати Америки готують новий пакет військової допомоги Україні на суму до 400 мільйонів доларів. Про це повідомили у вівторок, 12 березня, Reuters два американські чиновники.

Зазначалося, що це стане першим подібним кроком за останні місяці, оскільки виділення додаткових коштів Києву заблоковано лідерами республіканців у Конгресі США.

Чиновники, які говорили на умовах анонімності, вказали, що США оголосять про виділення допомоги протягом вівторка, 12 березня.

Допомога США для України

Раніше УНІАН писав, що спікер Палати представників, республіканець Майк Джонсон і глави ключових комітетів працюють над створенням нового проєкту пакета допомоги Україні. Альтернативний документ пройде Конгрес без відштовхування консерваторів, які виступають проти подальшого фінансування України.

У Конгресі також пригрозили, що можуть почати збір підписів за те, щоб поставити на голосування в Палаті представників законопроєкт про допомогу Україні в обхід спікера. Це станеться, якщо Майк Джонсон не винесе документ на розгляд.

Варто зазначити, що проєкт закону, який передбачає 60 млрд доларів допомоги Україні, пройшов голосування в Сенаті, однак застряг у Палаті представників, бо спікер Джонсон не виносить його на голосування. Не допомогла навіть зустріч із Джо Байденом у Білому домі.

Вас також можуть зацікавити новини: