Експерт оцінив можливий російський наступ у травні-червні / фото 10 окрема гірсько-штурмова бригада "Едельвейс"

Військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Петро Черник прокоментував можливий наступ російської армії у травні-червні, про який говорив президент Володимир Зеленський. Він зазначив, що окупанти дійсно тиснуть по лінії фронтажу.

"Немає ніякого набору обертів, я його не бачу. Де воно? Авдіївку взяли й зупинилися. Коли до нас надійде інформація про те, що, наприклад, ворог до лінії фронту приєднав ще хоча б 50 тисяч особового складу, коли буде відомо, що ворог зумів прорвати окремі локації на глибину хоча б 50 кілометрів, тоді я скажу, що є набір обертів", - розповів аналітик в інтерв'ю виданню "Обозреватель".

При цьому він зазначив, що на фронті йде щоденна робота на виснаження. За його словами, найближчим часом росіяни Черник нагадав, що в Росії мають намір створити 14 дивізій, 16 бригад, дві загальновійськові армії.

Відео дня

"Багато це чи мало? Бригада - це 5 тисяч, дивізія - це 12,5 тисяч. Множимо і маємо показники, які вони перед собою поставили. Але це не буде одномоментно. Це щонайменше на півроку. Щонайменше", - пояснив експерт.

Також він вказав, що плани Путіна не змінилися і в нього головне завдання - ліквідувати українську державність і окупувати якомога більше територій.

"І вони не відмовляться від цих цілей, їх можна тільки зупинити. Знищувати, знищувати і ще раз знищувати. Немає інших варіантів і не буде", підсумував полковник запасу.

Новий наступ окупантів - останні новини

Аналітики Інституту вивчення війни зазначили, що російські окупаційні війська навесні продовжать спроби локальних атак і спробують підготуватися до нового наступу цього літа.

При цьому керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко зазначив, що РФ може планувати новий великий наступ влітку цього року.

Вас також можуть зацікавити новини: