Ветеран АТО оцінив ймовірність весняного контрнаступу  / фото facebook.com/JointForcesCommandAFU

Ветеран АТО Євген Дикий розповів, чи зможуть ЗСУ піти в контрнаступнаступ навесні та від яких факторів це залежить.

Як розповів військовий в інтерв’ю "24 Каналу", у росіян наразі реально немає резервів і ресурсів на те, щоб наступати довго, навіть у такому темпі, як тепер.

"Ми сьогодні не говоримо про якісь стратегічні прориви, походи на Київ чи Харків. Про це не мовиться. Але навіть той "повзучий" наступ, який все ж таки дуже активно ведеться на Авдіївку, Куп'янськ, Лиман, – на це окупантів вистачить до весни", - зазначив Дикий.

Відео дня

Тому, вважає він, навесні для ЗСУ дійсно відкривається вікно можливостей. А от чи зможе Україна ним скористатись -  залежить від того, чи буде кому наступати й чи буде в нас нормальне постачання БК.

"Якщо в нас дійсно на весну буде поповнення людей і поновиться постачання БК, то з погляду саме стану нашого ворога в нас не просто з'явиться можливість наступати – у нас буде гостра потреба наступати", - зазначив ветеран.

Він наголосив, що "вікна можливостей узагалі краще не пропускати".

"На жаль, ми вже маємо деякі неприємні моменти. У нас могло б бути вікно можливостей добити окупантів ще у 2022 році. Але, на жаль, вчасно не було поставлено достатньої кількості заліза… Вікно можливостей закрилося після масової мобілізації в Росії, та почалася абсолютно інша війна. Наступне вікно дійсно відкриється цієї весни. А от чи будемо ми готові, визначається наразі нашою мобілізацією і в Конгресі США", - підкреслив Дикий.

Коли ЗСУ підуть у наступ

Начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов прогнозує, що російський наступ вичерпається до ранньої весни і тоді може розпочатися новий контрнаступ України. 

Він визнав, що окупаційні війська РФ досягли "певних успіхів" поблизу Авдіївки, але зауважив, що "це зовсім не те, чого вони очікували, навіть близько". 

За даними Генштабу, окупанти не полишають спроб оточити Авдіївку - майже половина всіх атак російських загарбників за минулу добу припала на Авдіївський напрямок.

Вас також можуть зацікавити новини: