Євген Дикий поділився важливою інформацією щодо війни в Україні / скріншот

Триває повномасштабна війна в Україні проти росіян. Ветеран російсько-української війни, екскомандир роти батальйону "Айдар" Євген Дикий прокоментував ситуацію на фронті та звернув увагу на дві критичні проблеми Сил оборони.

Про це йшлося в інтерв’ю Дикого на "Радіо НВ". "По всьому фронту ситуація дуже складна. По всьому фронту росіяни в наступі. Але саме Авдіївська ділянка - це те, де їхній наступ на зараз, мабуть, найбільш інтенсивний і найбільш результативний. Фронт не посипався. Фронт вони не прорвали. Але фронт, можна сказати, потроху прогинається під їхнім тиском. Доводиться відповзати, відповзати дуже жорстко огризаючись, збираючи з них плату за це просування. При тому плату дуже високу. Але їхнє командування чомусь вважає, що вони готові цю плату платити, що в них достатньо людей на це. А в нас якраз критична проблема - що людей недостатньо", - зазначив ветеран.

За його словами, складна ситуація по всьому фронту склалась через дві найбільші проблеми - брак снарядів та бійців. "Зійшлися дві наші проблеми. Одна, в якій ми не винні, ми стали просто жертвами Дональда Трампа та його прихильників, і через чиє блокування ми зараз не маємо снарядів великих калібрів. А друга проблема - це суто наша, яку ми самі собі виростили і досі не хочемо її ніяк рішуче вирішувати. Це проблема браку особового складу. Банально немає людей", - зазначив Дикий.

Відео дня

Він зауважив, що про цю другу проблему чує чим далі, тим частіше. "І від хлопців, які вийшли зі Степового. Кажуть, що відійшли ті підрозділи, в яких комплектація по 30%. Як колишній командир штурмової роти я вам скажу, якщо в тебе один боєць замість трьох, навряд чи ти виконаєш всі задачі, які мав би виконувати твій підрозділ", - розповів ветеран.

За його словами, аналогічна ситуація наразі з браком особового складу й у захисників Роботиного, на яке вже четвертий тиждень йде наступ з двох боків одночасно, але наші оборонці тримаються.

"З таким особовим складом тут треба скоріше дивуватися, що наші підрозділи переважно тримають лінію фронту, а не дивуватися, що десь вони змушені відступати", - підкреслив Дикий.

У центрі уваги українсько-російська війна: новини, які варто прочитати сьогодні

Як повідомляв УНІАН, 17 лютого головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський заявив про рішення вивести українські підрозділи з Авдіївки. Він пояснив, що це робиться для уникнення оточення наших сил та збереження життя і здоров’я військових. Вони перейшли до оборони на більш вигідних рубежах. Генерал зазначив, що бійці зробили все можливе для знищення найкращих військових частин російських загарбників та завдали їм великих втрат.

Британська розвідка повідомила, що РФ під час спроб захопити українське місто втратила щонайменше 400 БМП та іншої важкої техніки, а також велику кількість солдатів. 26 лютого, стало відомо, що ЗСУ покинули селище Ласточкине, яке знаходилося за 6 км на захід від Авдіївки.

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко спрогнозував, що вороги хочуть скористатися тим, що у наших захисників не вистачає боєприпасів, і захопити ще кілька населених пунктів під Авдіївкою.

29 лютого британська розвідка інформувала, що російські загарбники після захоплення Авдіївки у Донецькій області просунулися далі на захід від міста на 6 км.

Того ж дня Сирський повідомив, що штурмові підрозділи РФ намагаються прорвати оборону українських військ і захопити населені пункти Тоненьке, Орлівка, Семенівка, Бердичі, Красногорівка. Він інформував, що окупанти прорвалися на околиці Орлівки, але їх вибили бійці 3-ї штурмової та 25-ї окремої повітряно-десантної бригад.

Вас також можуть зацікавити новини: