Військовий експерт відповів, чи розпочали ЗСУ контрнаступ

Україні наразі конче необхідні снаряди, наголошує він.

Контрнаступ українських сил оборони фактично ще не розпочався. ЗСУ наразі продовжують підготовку стратегічних сил резерву. Але наразі Україна не готова до цього процесу, заявив в інтерв'ю "Обозревателю" військовий експерт Владислав Селезньов.

"Необхідно закінчити підготовку та бойове злагодження тих самих штурмових бригад, необхідно накопичити ще більшу кількість ресурсів. І цих ресурсів має бути щонайменше на три чи навіть чотири тижні активних бойових дій. Йдеться про величезну кількість боєприпасів", - наголосив він.

Так експерт прокоментував заяву генсека НАТО про те, що ЗСУ суттєво наростили добове використання боєприпасів - до 7 тис.

Тож Селезньов порахував: якщо помножити 7 тисяч снарядів на добу на 4 тижні, то отримаємо приголомшливі цифри. До 250 тисяч снарядів потрібно ЗСУ для контрнаступу, щоб почуватися впевнено.

"Крім снарядів, необхідні й інші складові логістики, від яких залежить успішність українського контрнаступу. Плюс погодні умови", - додає експерт.

Тому, зазначив він, говорити про перехід у ЗСУ некоректно. Так, проводяться певні контрнаступальні заходи, наприклад, на Бахмутському напрямку. 

Контрнаступ ЗСУ

Раніше у Міноборони заявляли, що Україні знадобиться ще кілька місяців, щоб підготуватися до початку великого контрнаступу ЗСУ. Серед ймовірного напрямку контрнаступу називають Мелітополь Запорізької області.

У США неодноразово закликали Україну поки утриматися від початку масштабного наступу й дочекатися поставок західного озброєння.

Своєю чергою, полковник Збройних сил України в запасі Роман Світан вважає, що після Великодня буде деокупація українських територій.

10 березня у коментарі італійським ЗМІ радник голови ОП Подоляк заявив, що ЗСУ можуть розпочати контрнаступ протягом двох місяців.

Вас також можуть зацікавити новини: