Риженко оцінив ситуацію з будівництвом кораблів у Росії / колаж УНІАН, фото REUTERS, facebook.com/andrii.ryzhenko.5

Російські загарбники ще мають можливість будувати нові кораблі, проте на ці процеси дуже серйозно впливають санкції. Про це сказав капітан 1 рангу запасу ВМС Андрій Риженко.

"Що стосується нових кораблів – це можливо. В Керчі працює завод "Залив", який будує корвети типу "Каракурт", один з яких ми серйозно вразили ракетним ударом. Фактично новий корабель отримав серйозні пошкодження. Я думаю, мінімум півтора-два роки буде ремонтуватися, якщо взагалі його будуть ремонтувати", – пояснив він в ефірі телеканалу "Ми Україна".

За словами Риженка, один такий корабель вже побудований і знаходиться в Севастополі з ракетами "Калібр", і будуються інші. Крім того, в Керчі окупанти будують два великих десантних кораблі типу французьких "Містраль". 

Відео дня

При цьому він наголосив, що росіяни можуть перекидати кораблі з Балтики та Каспію, там у ворога велика кількість суден. Але у такий спосіб противник може отримати тільки кораблі класу "до корветів включно".

Ситуація з кораблями РФ: це варто знати

Станом на середину березня 2024 року Україна зуміла вивести з ладу приблизно 33% бойових кораблів Чорноморського флоту РФ. ISW писало, що окупанти намагаються захистити свої кораблі

Про те, що росіяни шукають шляхи, як уберегти свій флот, говорили і в Головному управлінні розвідки. Представник ГУР Андрій Юсов наголошував, що ворог, зокрема, передислоковує частину інфраструктури з окупованого Криму в інші порти.

Вас також можуть зацікавити новини: