Олексій Гетьман пояснив, чому Україні потрібно мобілізувати півмільйона людей / фото 22 окрема механізована бригада

Україна здатна мобілізувати 500 тисяч осіб навіть упродовж трьох місяців. Таку думку висловив військовий аналітик, майор запасу НГУ Олексій Гетьман.

У коментарі для ТСН.ua він зазначив, що мобілізація необхідна для проведення ротації та планування дій на наступний рік. Він наголосив, що якщо не вистачатиме особового складу, розмови про техніку не матимуть жодного сенсу. 

За його словами, важливо припинити розмови про те, хоче воювати людина чи ні. Гетьман наголосив, що жодна країна ще не виграла війну, спираючись тільки на добровольців. 

Відео дня

Говорячи про мобілізацію 500 тисяч людей, Гетьман зазначив, що це цілком реальна кількість. 

"У нас мобілізаційна спроможність – декілька мільйонів. Просто треба швидше ухвалювати відповідні закони. Немає нічого складного. Це не означає, що треба виловлювати людей у спортзалах. Є багато інших можливостей. По-перше, повинно бути зобов’язання носити із собою документи. Патрулі мають право перевіряти їх, передавання повістки має фіксуватися. Росія переводить свою промисловість на воєнні рейки, звернулася до своїх партнерів, готується до серйозних бойових дій. А ми продовжуємо толерантно розповідати, а чи варто, якщо людині не дуже подобається. Наша країна в небезпеці, і небезпека стала ще більшою. Треба починати це усвідомлювати", – констатував він.

Мобілізація в Україні

19 грудня під час підсумкової прес-конференції президент України Володимир Зеленський заявив, що військові запропонували провести мобілізацію 450-500 тисяч осіб. При цьому він наголосив, що не підпише закон про мобілізацію жінок, якщо його ухвалить Верховна Рада.

Крім того, начальник Управління преси та інформації Міноборони Ілларіон Павлюк наголосив, що у питаннях підходів до мобілізації чи правових підстав для вручення повісток в Україні нічого не змінюється. При цьому він додав, що служити у війську будуть не лише ті, хто цього хоче. 

Вас також можуть зацікавити новини: