Недавні "хлопки" в Криму / фото з соцмереж

Росіяни в окупованому Криму - як військові, так і цивільні, рано чи пізно зрозуміють, що їм слід забиратися з півострова, інакше на них чекає смерть.

Таку думку висловив телеканалу "Еспресо" британський військовий експерт, полковник у відставці Глен Грант.

За його словами, всі атаки у ворожому тилу важливі незалежно від того, хто і як їх здійснює.

Відео дня

"Але атаки в Криму цінні подвійно через свою психологічну цінність. Фактично, чиниться тиск на інших росіян, не тільки військових, але і на мирне населення, яке зараз знає про атаки в Криму, і тому вони починають піднімати питання про російську стратегію", - пояснює експерт.

Втім, додає він, навряд чи атак в Криму буде достатньо, щоб Росія "одумалася" і припинила війну.

"На перших порах такі атаки могли б погіршити ситуацію, оскільки у людей могло з'явитися бажання підтримати свій уряд з метою попередження нападу України на росіян, і такий негатив був присутній би якийсь час. Але рано чи пізно люди (росіяни, - ред.) в Криму, як військові, так і цивільні, зрозуміють, що дійсно пора збиратися геть, тому що якщо вони цього не зроблять, то їх просто вб'ють", - резюмував Грант.

Нагадаємо, велика частина бойових літаків морської авіації російського Чорноморського флоту вийшли з ладу після вибухів на початку серпня на авіабазі "Саки" біля Новофедорівки в окупованому Криму.

Аналітики ISW вважають, що бажання РФ посилити захист окупованого Криму відверне їхні сили від лінії фронту.

За словами радника ОП Олексія Арестовича, операція зі звільнення Криму почалася.