Незабаром може початися битва за Херсон / фото Суспільне

Президент РФ Володимир Путін, ймовірно, наказав не відступати з правого берега Дніпра в Херсонській області, тому РФ буде утримувати його до останнього.

Таку думку в ефірі проекту FreeДом висловив військовий експерт Олег Жданов, коментуючи поточну ситуацію у Херсоні.

"Вони проводять ротацію, вони заводять туди бойові частини, а виводять звідти небойові - Росгвардію, підрозділи ФСБ... Треба розуміти, що таке правий берег - це "ахіллесова п'ята" західної частини окупованих територій. Тобто якщо ми виходимо на річку Дніпро, валиться весь Запорізький напрямок до Кримського перешийка", - говорить він.

Жданов зазначив, що є інформація від неофіційних джерел Кремля про те, що Путін віддав наказ ні кроку назад з правого берега.

"Вони будуть битися за правий берег до останнього російського солдата. Сподіватися, що Херсон нам так просто дістанеться, не можна", - говорить Жданов.

За його словами, росіяни максимально посилюють своє угруповання на правому березі Дніпра.

Що відбувається на Херсонському напрямку

5 жовтня Путін підписав псевдозакони "про прийняття в Російську Федерацію" захоплених територій Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей України.

Пізніше командувач російськими військами в Україні Суровікін не виключив прийняття "непростих рішень" щодо Херсона. Про які рішення йдеться, він не уточнив.

Потім окупанти оголосили про "евакуацію" населення з правого берега окупованої Херсонської області на лівий. Повідомлялося, що низка колаборантів також втекла звідти.

В українській владі не виключають, що росіяни на цьому напрямку вдадуться до кривавих провокацій - можуть обстріляти житлові масиви Херсона і звинуватити в цьому ЗСУ.

Вас також можуть зацікавити новини: