США обговорюють постачання Україні далекобійних ракет ATACMS / скріншот

США обговорюють постачання Україні балістичних далекобійних ракет ATACMS, останнє слово буде за американським лідером Джо Байденом, заявив на брифінгу радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван.

За його словами, Байден і президент України Володимир Зеленський обговорюють постачання ракет великої дальності ATACMS, але рішення буде за американським президентом, поки воно не ухвалено.

США готові "йти на ризики" у питанні постачання нових озброєнь Україні, але враховують реакцію РФ під час ухвалення таких рішень, додав радник Байдена.

Відео дня

Також Салліван зазначив, що Україна втрачає значні сили в рамках свого контрнаступу, проте США проводять консультації з Києвом щодо того, коли задіяти основні сили.

Далекобійні ракети ATACMS для України - актуальне

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський повідомив, що зараз рішення про надання Україні ракет великої дальності ATACMS ще немає. На брифінгу за результатами саміту НАТО у Вільнюсі він відповів на запитання журналістів про його переговори з президентом США Джозефом Байденом про надання Україні далекобійної зброї.

Своєю чергою президент США Джо Байден заявив, що Україні найбільше потрібні артилерійські снаряди, а не далекобійні ракети ATACMS. Журналістка Bloomberg запитала у президента США перед відльотом з Вільнюса, чи розглядає він Питання передачі Україні таких ракет, і він відповів так: "Так, але вони вже мають еквівалент ATACMS, і найбільше їм потрібні артилерійські снаряди. Ми над цим працюємо".