Данілов пояснив мету ракетних атак росіян по Одесі: Україна відповість

За словами секретаря РНБО, це спроба повністю ізолювати вихід України до Чорного моря.

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов пояснив мету ракетних атак росіян по Одесі та області і запевнив, що Україна розуміє ці наміри та належним чином відреагує.

Як зазначив Данілов, головна мета ракетних атак росіян на Одесу та  регіон - це спроба повністю ізолювати вихід України до Чорного моря, а через акт залякування упередити і нейтралізувати міжнародні зусилля з відновлення функціонування "зернового коридору".

"За кремлівським планом мають бути створені штучні умови загроз голоду насамперед для країн Африки, і підвищення рівня міграційних небезпек для Європи. Росіяни очікують, що через шантаж примусять Захід до перемовин і прийняття путінського "зернового ультиматуму" - відновлення експорту російського аміаку, зняття частини санкцій та інших обмежень", - заявив він.

У свою чергу, як зазначив Данілов, знищення української інфраструктури, що забезпечує функціонування "зернового коридору", має зробити світ залежним від російського зерна і їх логістики і можливостей. 

"План - поставити світ на коліна і зробити Росію унікальним зерновим постачальником. Після провалу ідеї "енергетичної наддержави" Путін хоче стати "зерновою надімперією". Україна розуміє і обізнана про ці наміри, належним чином відреагує і насамперед повною мірою відповість на вбивства і руйнування. Світ і Захід мають проявити твердість і непорушність і дати свою достойну відповідь кремлівському щуру, яка має полягати у повноцінному відновленні функціонування українського "зернового коридору" під гарантії міжнародної безпеки", - наголосив секретар РНБО.

Війна в Україні - російський терор

Як повідомляв УНІАН, раніше Росія відмовилася продовжувати зернову угоду та заявила, що відтепер не може дати гарантій безпеки для судноплавства в акваторії Чорного моря.

Президент Володимир Зеленський доручив підготувати комплекс дій для продовження роботи "зернового коридору" і напрацювати аналогічні дипломатичні кроки.

Росіяни атакували Одесу та область. Зокрема, сьогодні вночі російські загарбники здійснили черговий ракетний удар по Одеській області. Є поранені та загиблий. Зруйновано Спасо-Преображенський кафедральний собор.

Вас також можуть зацікавити новини: