Росіяни знову атакують південь України ракетами / фото  Facebook, Міноборони РФ

Російські окупанти не припиняють ракетний терор українських міст. В ніч проти 23 липня в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях оголосили повітряну тривогу через пуски ворожих ракет.

Як повідомили в Повітряних силах, біля 00:25 була зафіксована активність ворожих літаків Ту-22м3 з аеродрому Моздок (Північний Кавказ). Пізніше військові попередили про загрозу пусків крилатих ракет. О 00:54 було зафіксовано пуски крилатих ракет Х-22 в напрямку Одеської області.

Згодом в ПС ЗСУ додали, що також зафіксовано пуски крилатих ракет "Калібр"  та надзвукових протикорабельних ракет "Онікс" в напрямку південних областей.

Відео дня

Очільник Одеської ОВА Олег Кіпер закликав жителів всієї області залишатися в укриттях до відбою повітряної тривоги. Водночас журналіст УНІАН повідомив про вибухи.

Оновлено 01:13: У Повітряних силах ЗСУ повідомили, що зафіксовано повторний пуск Х-22 в напрямку Одеської області.

Оновлено 00:19: Очільник Одеської ОВА Олег Кіпер прокоментував чергову атаку окупантів:

"Країна-терорист вчергове атакує Одещину різними видами зброї. Працюють наші сили ППО. Не фільмуйте та не розповсюджуйте їх роботу в соцмережах! Не допомагайте терористам! Бережіть себе та близьких, будьте, будь ласка, в укриттях", – написав він.

Оновлено 01:27: На російський удар відреагував керівник Офісу президента Андрій Єрмак:

"Російські терористи знову атакують Одесу. Це неприхований терор мирного міста. Ворога необхідно позбавити можливостей бити по цивільним та інфраструктурі. Більше систем ПРО, а також ATACMS - це допоможе Україні", – заявив він. 

Водночас "Суспільне" повідомляє, що в Одесі виникла пожежа після обстрілу. 

Оновлено 01:29: На півдні оголошено відбій тривоги.

Оновлено 02:10: "Одеса. Чергова нічна атака нелюдів. Є пошкодження цивільної інфраструктури, житлових будинків та релігійної установи. Інформація про постраждалих уточнюється. Шановні одесити та жителі області, у випадку повторної повітряної тривоги - швидко прямуйте в укриття та будьте там до відбою! Окремо звертаюсь до адміністраторів телеграм-каналів та блогерів: не викладайте зараз наслідки ворожих атак! Не допомагайте ворогу", – написав очільник Одеської ОВА Олег Кіпер. 

Оновлено 03:25: Внаслідок атаки в Одесі є пошкодження цивільної інфраструктури, житлових будинків та релігійної установи, також є поранені та загиблий. Станом на 03:00 в Одесі було 18 постраждалих, серед яких 4 дітей. За словами Кіпера, до лікарень міста госпіталізовано 14 людей, троє з них – діти.

Згодом глава ОВА повідомив, що внаслідок ракетного удару загинула цивільна людина.

Оновлено 03:37: Телеграм-канал "Одеса. Офіційно" повідомляє, що в ніч з 22 на 23 липня внаслідок чергової ракетної атаки росіян було зруйновано Спасо-Преображенський кафедральний собор. Крім значних пошкоджень будівлі, постраждали православні святині: з-під завалів дістали Касперовську ікону Божої Матері, яка є покровителькою Одеси. Наразі на місці працюють рятувальники та міські комунальні служби.

Оновлено 03:48: Повітряні сили зафіксували повторний  виліт стратегічної авіації Ту-22м3 з аеродрому Моздок (Північний Кавказ). Є загроза пусків крилатих ракет. В низці областей оголошено тривогу.

Карта тривог станом на 03:50 / скріншот

Новина оновлюється...

Ракетні удари по Україні

Вже декілька днів російські військові тероризують Одещину нічними атаками. Внаслідок одного з таких обстрілів було знищено резервуар із зерном, яке мало відправитися до Китаю. 

Ввечері 22 липня в ОК "Південь" попереджали, що окупанти вивели у Чорне море підводний ракетоносій. Загалом Чорному морі корабельне угруповання ворога збільшилося до двох десятків одиниць.

Вас також можуть зацікавити новини: