Ракети у Кремля скоро скінчаться / фото REUTERS

Росія відчуває дефіцит ракет, але все одно намагається робити вигляд, ніби у них багато запасів. Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов за допомогою анекдоту пояснив погане становище рашистів.

"Ну, це як в старому анекдоті, коли Чапаєв Петьці каже: щоб ворог не здогадався, що у нас закінчилися патрони, потрібно постійно стріляти. І власне це сьогодні і відбувається з російським військово-промисловим комплексом. Там дійсно запаси ракетного озброєння, особливо високоточного, значною мірою витрачені. І якщо говоримо про можливість виробляти і поповнювати ці запаси - то вони не відповідають потребам на фронті", - сказав Юсов.

Він зазначив, що у РФ проблеми зі стратегічними запасами ракет.

"Так, дійсно, ці "Калібри", як гарячі пиріжки, виготовляються і відразу йдуть на підтримку такої психологічної операції, як терористична атака по енергетичній інфраструктурі. Але вони не зможуть завдавати масовані удари в такому темпі. Всі ракети відразу з конвеєра йдуть на фронт. А стратегічні запаси закінчуються, ці запаси становлять вже менше 30% від загальної кількості в державі", - додав Юсов.

Війна в Україні: ракети РФ

Раніше військовий експерт Олег Жданов зазначив, що найнебезпечнішими для України є гіперзвукові ракети "Кинджал"

Військовим ЗСУ вдається збивати 60% всіх випущених Росією ракет.

Полковник Роман Світан відзначав, що Росія за рік може виготовити вкрай мало ракет, адже санкції сильно вдарили по ВПК.