День Незалежності 2022: як регіони України готуються до 24 серпня на тлі тривожних заяв про удари (відео)

Українців закликають не ігнорувати сигнали повітряної тривоги та ходити в укриття, оскільки ворог може планувати масований ракетний удар 23-24 серпня.

На тлі заяв української влади та правоохоронних органів про те, що Росія може вдатися до масованих ракетних ударів 23-24 серпня, регіони готуються до такого сценарію розвитку подій.

Півтори доби комендантської години - в Харкові вже оголосили заходи безпеки до Дня Незалежності. Сидіти вдома або в укриттях містян закликають від 19 години 23 серпня до 7 ранку 25-го. Міська влада не відкидає посилення ворожих обстрілів та провокацій, йдеться в сюжеті ТСН.

У Сумах та Львові урочистостей поки що не скасовували, утім вони точно не будуть масовими. Як житиме Одеса 24 серпня - ще визначаються.

А от на окупованій Херсонщині загарбники посилюють фільтраційні заходи й дуже нервуються, адже чекають на акції сил опору. Тож напередодні Дня Незалежності окупанти посилили обшуки, особливо ретельно перевіряють телефони місцевих жителів.

У столиці начальник Київської міської військової адміністрації Микола Жирнов доручив заборонити проведення масових заходів, мирних зборів, мітингів та інших заходів, пов'язаних з великим скупченням людей, протягом 22-25 серпня.

Раніше радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк зазначив, що РФ спробує збільшити кількість обстрілів на День Незалежності 23-24 серпня.

У патрульній поліції дали поради, як убезпечити себе від можливих провокацій Росії 24 серпня. Насамперед при плануванні своїх маршрутів в обов’язковому порядку треба заздалегідь дізнатися, де є місця укриття для того, щоб у випадку, коли лунає сигнал "повітряна тривога", людина дуже швидко і оперативно дісталася укриття.

Президент Володимир Зеленський попередив, що наступного тижня Росія може постаратися зробити щось "особливо жорстоке".

Вас також можуть зацікавити новини: