Путіну потрібна вся Україна, але захоплювати її він буде поетапно / скріншот

Володимир Путін бачить себе в одному ряду з російськими правителями-завойовниками минулого і ставить собі за мету відірвати від України щонайменше усе Причорномор’я та Лівобережжя. Таку думку в інтерв’ю "Радіо Свобода" висловив британський військовий аналітик Майкл Кларк.

Він зауважив, що Путін бачить за собою історичну місію з розширення кордонів Росії, наслідуючи приклад Петра Першого, Катерини Другої та Йосипа Сталіна.

"Я думаю, мінімум, якого він хоче, — це щось схоже на Новоросію Катерини Другої, що означало б російський контроль аж до Одеси і, ймовірно, до Молдови; створення російської клієнтської держави на схід від Дніпра; і огризок держави, починаючи від Києва [далі на захід], огризок України, який буде нежиттєздатним", – вважає Кларк.

Відео дня

За словами аналітика, Путін упевнений, що такий "огризок" України досить швидко розвалиться остаточно, і тоді Росія зможе легко його поглинути.

На думку Кларка, усе це означає велику небезпеку і для інших країн регіону, зокрема Молдови і Грузії, які вже мають на своїй території створені Росією сепаратистські утворення. Також, на його думку, варто бути насторожі і Казахстану.

Загарбницькі плани Росії: останні новини

Як писав УНІАН, на тлі фарсу із "перемогою" на так званих виборах президента російський диктатор Путін заявив, що Росія хоче створити "санітарну зону" на територіях України. За його словами, йдеться про створення "зони безпеки", яку буде важко подолати західним засобам ураження.

Також ми розповідали, що екс-президент РФ Дмитро Медведєв, який зараз є куратором російського ВПК, пообіцяв загарбання інших країн колишнього СРСР після того, як Росія знищить Україну.

Вас також можуть зацікавити новини: