Мусієнко припустив, де Сили оборони підсилять новою допомогою / фото facebook.com/musiienkoua

Засоби для ведення оборони доцільно концентрувати на тих ділянках фронту, де ворог концентрується в атаці. Про це заявив керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко.

"У чому задум Росії? Вони досить часто намагаються створити відволікаючі удари, розтягнувши лінію оборони українських сил. Мета у тому, щоб наше угруповання діяло на широкій лінії фронту, там було розподілено на певні підрозділи ті ж снаряди та засоби. На якомусь напрямку Росія може наступати, але невеликими силами, а інші напрямки для неї будуть пріоритетними", – пояснив він в ефірі телеканалу "Київ24". 

За його словами, засоби оборони доцільно концентрувати там, де ворог концентрується в атаці. Але також треба бути готовими маневрувати. 

Відео дня

"Очевидно, що є завдання розуміти напрямки удару ворога. Де є концентрація, де напрямки атаки, де є точка зосередження сил російських військ, там концентрувати наші сили для оборони. Це буде робитися, і це абсолютно виправдано, виходячи з ситуаціії, яка є. Де більше ворог наступає, там більше можливостей його знищувати, зупиняти, виснажувати і зменшувати його можливості. Відповідно – захищати наші рубежі. Тому я думаю, що Часів Яр, Авдіївський напрямок [підсилять]. Не виключаю, що й інші напрямки – в нас посилилася контрбатарейна боротьба з правого на лівий берег Херсонщини. Певний розподіл буде, виходячи безпосередньо з ситуації на фронті", – констатував Мусієнко. 

Допомога Україні: останні новини

24 квітня президент США Джо Байден підписав пакет допомоги Україні на понад 60 млрд доларів. Цього ж дня було оголошено про першу за довгий час військову допомогу нашій країні з боку Америки. Її сума становить 1 млрд доларів. 

До нового пакету допомоги увійшли, зокрема, боєприпаси для HIMARS, ракети RIM-7 і AIM-9M для систем ППО, зенітні ракети Stinger, 155 мм артилерійські снаряди та інше озброєння. 

Вас також можуть зацікавити новини: