Російські військові набувають бойового досвіду в Україні / фото скріншот

Набутий бойовий досвід російськими офіцерами під час війни проти України вплине на майбутній воєнний напрямок Росії. Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у мережі X (Twitter), посилаючись на дані розвідки.

Зокрема, 1 грудня 2023 року новий набір російських офіцерів розпочав навчання в російській академії генерального штабу. Як оголосило міністерство оборони РФ, понад 60% з набору мають бойовий досвід.

"Хоча це не уточнювалось, більшість, імовірно, набули цього досвіду в Україні з 2022 року", - повідомляє розвідка.

Відео дня

Також сказано, що студенти в академії, зазвичай, мають звання від майора до генерал-майора (прирівнюється до генерала з одною зіркою в системі НАТО) і мають потенціал до вищого командування.

При цьому, хоча висока частка деяких спеціалістів, таких як пілоти, дислокована в районі операцій в Сирії, війна в Україні зараз сприяє більш поширеному набуттю бойового досвіду серед цього кадрового складу російських офіцерів середнього рівня.

"Впродовж наступних років, це покоління, імовірно, справлятиме основний вплив на майбутній військовий напрямок Росії, і на те, чи буде впроваджено досвід, набутий на війні в Україні", - повідомила британська розвідка.

Війна Росії проти України - останні новини

"Полювання" українських військових на ворожі дрони стало ефективнішим. Про це сказав речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат. За його словами, торік не було таких підрозділів, оснащених належним озброєнням і приладами.

"Зараз це виправлено, тому що з досвідом приходить розуміння як краще і ефективніше знищувати ворога. Це зараз застосовується на практиці і допомагає заощаджувати дефіцитні для нас зенітні керовані ракети, а також авіацію", - розповів Ігнат.

Також УНІАН повідомляв, що СБУ схопила зрадника, який відбирав у місцевих човни для втечі окупантів з Херсона. Зловмисник "зливав" окупантам дані про власників човнів та катерів у місті, а згодом приходив до них з озброєними загарбниками, які відбирали у людей плавзасоби.

Вас також можуть зацікавити новини: