Експерт розповів про "ахіллесову п'яту" ППО Росії / колаж УНІАН з фото Wikipedia і ukrjet

Повномасштабна війна в Україні триває, і російську владу, можливо, заскочили зненацька удари безпілотників з нашої території.

Аналітик з питань оборони і безпеки Маттіас Екен сказав Newsweek, що РФ, замість того, щоб сформулювати цілісну стратегію, в основному вдається до разових заходів після атак на їхню територію. "Проблема Росії виникає не через брак обладнання, а скоріше через історичну зосередженість на іншому типі загроз", - заявив співрозмовник.

"Кремль, схоже, був захоплений зненацька тим, що його територія схильна до ударів дронами з території України, включно з атаками на авіабази, такі, як Енгельс... Є деякі свідоцтва того, що нинішні системи ППО малої дальності, особливо "Панцир", ледве можуть ефективно протистояти невеликим легким безпілотникам", - підкреслив експерт.

Відео дня

Важливі новини - війна проти Росії в центрі уваги

Після того, як росіяни здійснили повномасштабне вторгнення на територію України, у самій РФ уже не раз лунали вибухи на важливих військових об'єктах, зокрема, на аеродромах, а також на нафтопереробних заводах.

Росіяни скаржилися, що їхні території атакують українські безпілотники. ЗМІ писали, що деякі атаки дронами є спецопераціями Служби безпеки України та Головного управління розвідки Міноборони нашої країни.

На початку поточного року керівник оборонного комітету Держдуми РФ Андрій Картаполов визнав, що російське Міноборони не може навіть повністю захистити від ударів безпілотниками Санкт-Петербург - а це друге місто в країні за чисельністю населення після Москви.

Вас також можуть зацікавити новини: