ГУР Міноборони атакувало ворожий завод зі збірки "Шахедів", з'ясували журналісти / фото УНІАН

Війна в Україні триває, і Головне управління розвідки Міноборони України в Росії атакувало завод зі збірки дронів, який від нашої держави знаходиться на відстані тисяча кілометрів.

Атаковано вороже підприємство у Татарстані, і це була спецоперація ГУР Міноборони, повідомляє "РБК-Україна", посилаючись на відомості джерела у спецслужбах. За словами співбесідника агентства, атаковано завод зі збірки безпілотників-камікадзе типу "Шахед", які російські загарбники називають "Герань-2".

"...внаслідок удару є значні руйнування виробничих потужностей", - зазначається у матеріалі.

Ось де знаходиться Татарстан - карта / скріншот

Атакована республіка Татарстан - що пишуть росЗМІ

У Татарстані була атака безпілотників, і є постраждалі, пише вороже "РИА Новости" в Telegram, посилаючись на відомості прес-служби глави республіки. За її даними, "серйозних руйнувань немає". 

У РФ додали, що атаковано підприємства, розташовані в Нижньокамську і Єлабузі, проте "технологічний процес не порушено". Потім у Росії стверджували, що дрони нібито "атакували гуртожиток" в особливій економічній зоні "Алабуга", і навіть "поранено двох людей".

Які важливі втрати ворога на 2 квітня 2024 року - що варто знати

Українські дрони вже не раз атакували важливі об'єкти в Росії, є руйнування у різних регіонах держави-агресора. Зокрема, під ударом опинилися низка нафтопереробних заводів.

12 березня внаслідок атаки безпілотниками пошкоджено установку первинного перероблювання нафти на Нижегородському нафтопереробному заводі компанії "Лукойл", потім були виведені з ладу дві такі установки на Рязанському і одна - на Сизранському НПЗ (обидва підприємства є власністю "Роснефти"). 23 березня внаслідок дронової атаки на Куйбишевському НПЗ "Роснефти" загорілася установка первинного перероблювання сировини. ЗМІ писали, що внаслідок атак безпілотниками з українського боку в РФ обвалився випуск бензину.

Вас також можуть зацікавити новини: