Євген Дикий повідомив про дуже серйозну зміну на фронті / колаж УНІАН з фото t.me/V_Zelenskiy_official та скріншоту

Триває повномасштабна війна в Україні проти росіян, і ветеран російсько-української війни, екс-командир роти батальйону "Айдар" Євген Дикий розповів, яку зброю виготовляє та модернізує наша держава, а також - про серйозну зміну ситуації на фронті.

Про це він розповів в інтерв'ю. "Про те, що почали виробляти боєприпаси радянських калібрів, про це українська компанія-виробник публічно звітувала ще кілька місяців тому. Що стосується ракет дальністю 640 кілометрів, то в нас не було ніколи секретом, що ми випускаємо "Нептуни", і що ведуться роботи над збільшенням їх дальності", - сказав він.

Експерт нагадав, що "Нептун" - це базова протикорабельна ракета з радіусом до 300 кілометрів, і саме такою версією ми затопили свого часу флагман Чорноморського флоту РФ - ракетний крейсер "Москву".

Відео дня

"А далі пішло вдосконалення, і це вдосконалення включає два напрямки робіт. Перше - "Нептун" навчили бити не тільки по кораблях на морі. Його переробили так, щоб можна було використовувати в режимі земля-земля. І перше успішне випробування ми бачили, коли таким модернізованим "Нептуном" було знищено комплекс С-400 в Криму біля Євпаторії. Друге - це збільшення радіуса польоту, але тут офіційних цифр немає. Це абсолютно логічний розвиток цієї лінійки "Нептунів", - пояснив Дикий.

Також він розповів про ситуацію на фронті, зазначивши, що ми мали два слабких місця - брак снарядів та людей. "Наразі із цих двох факторів один радикально змінився. "Снарядний голод" відходить в минуле, по всьому фронту артилерія знов заговорила... Але, на жаль, нікуди не зникла друга проблема - це брак бійців. І з цією проблемою поки немає жодних просувань", - зазначив він.

Важливі новини України - війна сьогодні у центрі уваги

Як повідомляв УНІАН, Чехія готова надати Україні тисячі додаткових артилерійських боєприпасів. Міністр закордонних справ країни Ян Ліпавський зазначив, що станом на сьогодні вже було отримано 300 тисяч снарядів. За його словами, ці боєприпаси допоможуть забезпечити життєво важливий "перепочинок на кілька місяців" на полі бою.

Литва підтримала ініціативу Чехії стосовно закупівлі сотень тисяч артилерійських боєприпасів для України та виділяє на це кошти. Литовський уряд виділив 35 мільйонів євро на закупівлю снарядів для України у межах чеської ініціативи.

Вас також можуть зацікавити новини: