Ілля Пономарьов впевнений, що війна закінчиться виключно тоді, коли буде демонтований путінський режим / фото УНІАН

Колишній депутат Держдуми РФ Ілля Пономарьов переконаний, що президент РФ Володимир Путін не може повністю втратити владу, якщо не буде військової поразки Росії.

Як він розповів в інтерв'ю УНІАН, зараз еліти в Росії в режимі чекання – що відбудеться.

"В Україні багато людей сподіваються, що Росія розвалиться. Для мене це малоймовірно. Так, можуть певні регіони відокремитися, зокрема, Чечня, але  це будуть одиниці. Про масовий процес не йдеться. РФ - це не СРСР, вона влаштована по-іншому. Ті, хто говорить про "рів з крокодилами" на кордоні між Росією і Україною, мають не забувати, що крокодилів треба годувати, бо вони будуть вилізати та їсти людей. І ракети чудово через рів з крокодилами літають. Тобто, звільнення української території  не є припиненням війни. Це просто буде означати, що лінія фронту буде пролягати по кордонах, але не означатиме, що війна закінчилася", - заявив він.

Відео дня

На його думку, війна закінчиться виключно тоді, коли буде демонтований путінський режим.

"Очевидно, що російська еліта буде намагатися зберегтись через заміну Путіна на умовного Мішустіна (голова російського уряду Михайло Мішустін, – УНІАН) чи Медведєва (заступник голови Ради безпеки РФ, колишній президент РФ, - УНІАН). Тобто через більш-менш прийнятного компромісного кандидата. При цьому, сьогодні Захід не вірить як в те, що ми звільнимо Крим, так і в те, що в Росії будуть відбуватися не косметичні, а кардинальні зміни", - заявив Пономарьов.

Колишній депутат Держдуми впевнений, що не можна допустити оцього компромісу.

"Бо якщо президентом Росії стане Мішустін, то, з великою ймовірністю, може відбутись припинення вогню і навіть деокупація українських територій, можливо, навіть з Кримом, але репарацій не буде, військові злочинці покарані не будуть. Тобто тоді це буде лише перепочинок для Росії. І через, максимум, 10 років війна почнеться знову. Але в наступний раз це буде гірше для України, бо Росія буде більше підготовлена. Тому має відбутися демонтаж цього режиму, демонтаж імперії, демілітаризація Росії", - додав він.

Війна в Україні - останні новини

Глава Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов відмовився коментувати можливість проведення мирних перемовин з Росією, але підкреслив, що це не має сенсу, оскільки Росія відома своєю агресією.

Президент України Володимир Зеленський виключив будь-яку можливість мирних переговорів безпосередньо з Москвою. Він наголосив, що бодай якийсь діалог можливий тільки за умови, що "росіяни почнуть поважати наше право, право жити на нашій землі, і російські сили покинуть нашу територію в повному обсязі". 

Вас також можуть зацікавити новини: