Перша третина липня стала другою за масованістю нальотів між травнем і червнем / фото t.me/DPSUkr

Під час нальоту дронами-камікадзе з 28 "шахедів" були знищені 26, що є досить високим результатом роботи ППО.

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко зазначив, що це був перший у липні настільки масований наліт дронами. 

"Перша третина липня стала другою за масованістю нальотів між травнем і червнем. З іншого боку, з урахуванням того куди дрони влучили, можна говорити, що це була своєрідна помста Ердогану. Захисників Маріуполя передав Україні, Швецію на шляху до НАТО підтримав, буквально ятаган за ятаганом у спину", - написав він.

Відео дня

Коваленко закликав не забувати, що російські окупанти завжди болісно реагують на такі заходи як саміт НАТО і йому подібні.

"Регулярно до таких зустрічей, або формату Рамштайн, вони посилюють терор України, буквально випрошуючи для нас нову зброю, якою ми будемо ще ефективніше випалювати їх "хлопчиків". Єдине, що насторожує, це досить тривала відсутність застосування по території України авіаційних крилатих ракет Х-101/555, що може натякати на те, що після хвилі дронів-камікадзе, може бути і ракетна хвиля", - додай він.

Нічна атака дронами 11 липня - деталі

У ніч на 11 липня в ряді областей України оголосили повітряну тривогу через загрозу застосування ударних безпілотників російських окупантів. Вибухи чули в Одеській і в Київській областях. В результаті бойової роботи сил оборони знищено 26 ударних БпЛА і один розвідувальний безпілотник типу "Zala".

В Одеській області під час ворожої атаки сталося попадання дронів в портову інфраструктуру.

Вас також можуть зацікавити новини: