По правому флангу від Мокрих Ялів виникла сіра зона / фото t.me/V_Zelenskiy_official

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко заявив, що визволення невеликого села Рівнопіль на адмінкордоні Запорізької та Донецької областей створило цікавий ефект.

"Підрозділи окупантів стали залишати смугу забезпечення по правому березі від Мокрих Ялів, де і знаходиться Рівнопіль і відійшли на лінію Любимівка-Новозлатопіль-Малинівка, які поряд зі Старомлинівкою є опорниками РОВ вже по другій лінії оборони. Тобто, по правому флангу виникла сіра зона", - написав він.

Коваленко впевнений, що не варто цю сіру зону розцінювати як площу для легкої прогулянки.

Відео дня

"Основна частина підрозділів РОВ залишає цю площу, але там присутня "тилова охорона" - війська прикриття. Так само, не забуваємо, що це все ще смуга забезпечення, максимально замінована зона, в радіусі артилерійського вогню. Тому, не дивлячись на відхід основних сил, правий фланг продавиться не так швидко, як комусь може здатися, але сам факт події показує, як перелом всього-на-всього в районі одного маленького села, може вплинути на ситуацію на площу в десятки разів більшу ніж саме це село", - додав експерт.

Звільнення Рівнополя - деталі

26 червня українські захисники звільнили від російських окупантів село Рівнопіль Донецької області. Рівнопіль був захоплений російськими військами в березні 2022 року. По флангах від села знаходяться звільнені українськими військами населені пункти.

Звільнення Рівнополя Донецької області від російських окупантів відкриває можливості просуватися українським воїнам у бік Волновахи та Маріуполя.

Сили оборони України пробивали коридори крізь мінні поля для деокупації населеного пункту Рівнопіль Донецької області.

Вас також можуть зацікавити новини: