Іван Ступак назвав головне завдання ЗСУ на лівобережжі Херсонщини / колаж УНІАН, фото DeepState, скріншот з відео

Українські захисники розгорнули три плацдарми на лівому березі Херсонської області, і намагаються відкинути окупантів якомога далі. Про це заявив військовий аналітик, колишній співробітник Служби безпеки України Іван Ступак.

"Є три плацдарми українських військ на лівому березі Херсонської області. Вони ще невеликі. Головне їхнє завдання – відбити росіян якомога далі від міста Херсон для того, щоб мінімізувати обстріли. Російська армія ракетами, снарядами обстрілює Херсон хаотично – житловий будинок, садочок, дорога, лісосмуги. Потім об’єднати три плацдарми й просуватися далі. Буде дуже хорошим результатом, якщо наші війська зможуть дійти до міста Скадовськ, в ідеалі до міста Армянськ. Як кажуть наші військові, неймовірно складно щось прогнозувати, тому що щодня щось змінюється", – пояснив він в ефірі телеканалу FREEДОМ.

Він зауважив, що російські "воєнкори" заявляють про те, що окупантам необхідно вживати заходів щодо стримування Сил оборони, інакше в них не залишиться ресурсу для протидії українським військам. При цьому лобові атаки росіян не приносять результатів. 

Відео дня

"Російські "військкори" скаржаться на те, що лобові атаки на Південному напрямку в Херсонській області не дають жодного результату. Кращі з кращих там гинуть, сточуються об українську оборону, ніякого результату у вигляді вибитих українських позицій немає. Вони коментують, що якщо так продовжиться і не буде вжито логічних чи адміністративних заходів, то в них просто не залишиться, чим стримувати українські війська", – додав Ступак. 

За словами екс-співробітника СБУ, величезну роль на лівобережжі Дніпра на Херсонщині відіграють FPV-дрони. Їх там активно застосовують українські захисники. 

"Росіяни скаржаться, що в найкращому випадку на одного російського військового припадає одна українська "пташка", в гіршому випадку на одного російського вояка – три "пташки", – зауважив він.

Українські дрони полюють за будь-яким обʼєктом, що рухається – від машин, які в народі називають "буханками", до російських солдат. 

Війна в Україні: це варто знати

Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко вважає, що найближчим часом росіяни активізуються на ще одній ділянці фронту. Він прогнозує інтенсифікацію боїв біля Вугледара Донецької області.

Крім того, росіяни не припиняють обстрілів українських міст. Ворог вдарив із артилерії по Купʼянську на Харківщині. Внаслідок атаки загинули дві людини – жінки 57 та 71 років. 30-річний чоловік отримав поранення.

Вас також можуть зацікавити новини: