Олександр Коваленко прогнозує активізацію боїв на ще одній ділянці фронту / фото ua.depositphotos.com

Найближчим часом розпочнеться інтенсифікація боїв у районі Вугледара Донецької області. Таку думку висловив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко. 

В ефірі телеканалу "Еспресо" він наголосив, що таку тактику можна назвати запасним планом російських окупаційних військ, якщо вони не встигнуть виконати задачу щодо взяття Авдіївки в установлені російською владою терміни. 

"Ми бачимо активізацію росіян по багатьох напрямках. Біля Бахмута бачимо активізацію ворога як на західній локації, так і на південній, у напрямку Кліщіївки та Андріївки. Також йде інтенсифікація бойових дій у районі Мар'їнки. Найближчим часом, я у цьому впевнений, розпочнеться інтенсифікація боїв біля Вугледара. Тобто досить широкий фронт активізувався по деяких локаціях. І це можна назвати таким запасним планом для російського командування. Якщо вони не зможуть виконати задачу щодо захоплення Авдіївки до Нового року або так званих виборів у Росії, то у них буде можливість по деяких з цих напрямків досягти якогось успіху", – пояснив він.

Відео дня

Коваленко зауважив, що росіяни не можуть почати наступ біля Куп'янська, поки не захоплять село Синьківка. Проте найбільш важливим "запасним планом" для ворога все ж є Вугледар.

"Ось це для росіян на сьогодні дійсно тактично дуже важлива локація. Всі інші мають виключно політичні моменти", – резюмував Коваленко.

Ситуація в районі Вугледара: останні новини

7 грудня радник мера тимчасово окупованого Маріуполя Петро Андрющенко розповів, що російські загарбники активно стягують танки та бронетехніку в напрямку Вугледара. Він припустив, що росіяни можуть готувати активізацію боїв у тому районі. 

Тим часом військовий експерт, полковник ЗСУ в запасі, військовий льотчик-інструктур Роман Світан каже, що втрата Авдіївки загрожує обвалом всієї лінії оборони на сході та втрати контролю над значними територіями Донбасу. Тоді під загрозою опиниться і Вугледар. Саме тому українські військові продовжують утримувати Авдіївку – це військова складова, і аж ніяк не політична, наголосив експерт. 

Вас також можуть зацікавити новини: