Експерт озвучив варіанти наступу росіян на Україну та назвав найімовірніший (відео)

Олег Жданов зазначив, що на українських кордонах не спостерігається формування ударної групи.

Військовий експерт Олег Жданов розповів про варіанти можливого наступу росіян на Україну. Він уточнив, що немає ознак формування ударного угруповання окупантів на кордонах України.

"У нас в Харківській області є достатня кількість військ. Ми зараз інтенсивно займаємося обладнанням державного кордону у фортифікаційному плані, щоб він перетворився на неприступну лінію оборони, глибоку шелоновану лінію оборони. Це перший момент. Другий момент - на території Бєлгородської області не видно формування необхідного угруповання для повторного вторгнення в напрямку Харкова", - зазначив експерт.

За його словами, ймовірність вторгнення є завжди, і він розповів можливі варіанти нового нападу.

"Перший варіант - це з Білорусі знову на Київ і одночасні Удари з Донецька допустимо на Дніпро. Другий варіант - це Харків і від Харкова на Запоріжжя. Це спроба відсікти наші війська, відрізати шматок південного сходу", - вказав Жданов.

Крім того, він вказав, що найбільш можливий варіант розвитку подій – прорив у Донецькій області.

"Третій варіант - це просто посилити Донецький напрямок, спробувати там прорвати фронт, щоб вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей. На сьогоднішні, судячи з темпів, які демонструє Російська Федерація, можна сказати, що, швидше за все, вони можуть застосувати саме цей варіант, тому що навряд чи у них вистачить техніки, озброєння, щоб створити хорошу ударне угруповання в Білорусі або в Бєлгородській області", - підсумував експерт.

Новий наступ росіян на Україну - що відомо

У грудні 2022 року головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що Москва для війни проти України готує близько 200 тисяч солдатів і може піти на Київ. При цьому в Міноборони зазначили, що окупанти можуть почати нову хвилю наступу у лютому поточного року. 

На думку представника Головного управління розвідки Вадима Скибицького, РФ може почати новий наступ в Запорізькій області.

У свою чергу начальник ГУР Міноборони Кирило Буданов заявив, що ЗСУ планують Серйозний контрнаступ.

Вас також можуть зацікавити новини: