Експерт пояснив, як знищення "тріумфу" вплине на події в Криму / фото mil.ru

Українська армія знищила в тимчасово окупованому Криму комплекс ППО "Тріумф", яким вихвалялися росіяни. Його прирівнювали до американського ЗРК Patriot.

"Росіяни говорили, що ця система перевищує за якістю американський зенітно-ракетний комплекс Patriot. Вони пишалися, що цей комплекс може перехоплювати все - від комахи до супутника в космосі. Щось може, але ми теж можемо, і ми його знищили", - розповів військовий оглядач, майор запасу Олексій Гетьман у коментарі ТСН.

При цьому він вказав, що "Тріумф" набагато дорожче Patriot, але явно не краще.

Відео дня

"Американський коштує на 20% дешевше, ніж російський. А за якістю - що б росіяни не розповідали про свої "аналоговнєти", про суперзброю - їхня зброя гірша, ніж сучасна зброя наших партнерів, та й наша зброя, тому що наші "Нептуни", як бачимо, не дуже в змозі перехоплювати", – пояснив експерт.

Також Гетьман підкреслив, що тепер у російській обороні в Криму утворився діра, якою ми можемо скористатися.

Знищення "тріумфу" в Криму-головні новини

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов повідомив, що поблизу Кримського села Оленівка біля мису Тарханкут знищили С-400 "Тріумф".  

Пізніше радник офісу президента Михайло Подоляк повідомив, що Росія намагається організувати паузу у веденні війни в Україні на 4-5 місяців для можливості посилити свій потенціал після ліквідації своєї ППО "Тріумф" у Криму.

Вас також можуть зацікавити новини: