У Криму знищили ЗРК С-400 "Тріумф" / скриншот

Знищення в тимчасово окупованому Криму російської зенітно-ракетної системи великого і середнього радіусу дії С-400 "Тріумф" матиме системні наслідки для розвитку подій на півострові. Про це заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі телемарафону.

"Вибух, який ліквідував таку "візитну картку" російських засобів ППО. І те, що вони хотіли продавати його задорого за кордон, я думаю, тепер охочих купляти подібні не дуже ефективні речі, які втім добре горять, буде значно і значно менше", - сказав він.

За його словами, є інформація про ліквідацію особового складу російських окупантів у результаті вибуху.

"Комплекс С-400 - це не одна одиниця техніки. Тому все, що перебувало навколо, або знищено, або уражено", - поінформував Юсов. 

Також він пояснив, які це матиме наслідки для роботи російської ППО на тимчасово окупованому півострові.

"Самих по собі комплексів С-400 у росіян дуже небагато, тому що це одна з останніх розробок. Оскільки, це один із найсучасніших їхніх засобів протиповітряної оборони, звичайно, це системні наслідки матиме для розвитку подій у Криму. Сьогодні справді відбувся Тріумф, але не для окупантів. Це Тріумф для України та українців, які наближають звільнення українського Криму", - наголосив представник ГУР.

Втрати Росії в Україні 23 серпня - що повідомлялося

Як повідомляв УНІАН, в тимчасово окупованому Криму сьогодні, 23 серпня, поблизу села Оленівка на мисі Тарханкут відбувся вибух, який знищив російську зенітно-ракетну систему великого і середнього радіусу дії С-400 "Тріумф". Відповідну інформацію оприлюднили в ГУР.

В розвідці поінформували, що внаслідок вибуху повністю знищено саму установку, встановлені на ній ракети та особовий склад.

Крім того, сьогодні в Криму було уражено береговий ракетний протикорабельний комплекс (БРПК) "Бастіон", який є одним з носіїв ракет "Онікс".

Також у територіальних водах України поблизу острова Зміїний відбулося зіткнення російського військового літака та українських бойових катерів. Літак окупантів спробував атакувати військові судна Сил безпеки та оборони України, але отримав відповідь та був вимушений одразу ж летіти у напрямку найближчого аеродрому.

Вас також можуть зацікавити новини: