Експерт пояснив, чому російські танки Т-54/55 будуть малоефективними на полі бою в Україні / фото wikimedia.org

Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко пояснив, чому українцям не варто переживати через новини про те, що РФ почала стягувати в Україну свої старі танки типу Т-54/55.

Він розкритикував думку інших "експертів" з приводу того, що ця техніка може стати вирішальною перевагою росіян на фронті. Коваленко підкреслив, що танки Т-54/55 - це мотлох, який не може зрівнятися за своїми технічними характеристиками з сучасними самохідними артилерійськими установками (САУ). 

Зокрема, у радянського танкового ствола ресурс - це 300-600 пострілів, а в артилерійського - 1000-1200, підкреслив він. При цьому у РФ навряд чи знайдеться достатньо снарядів для того, щоб належним чином застосувати свої Т-54/55 в Україні, й навіть у зворотному випадку, ці снаряди занадто "старі" для ефективної роботи в бою, вважає Коваленко. 

Відео дня

"А вам відомо, скільки на складах і центрах зберігання РФ для Т-54/55 пострілів КБС БР-412, ФС Ф-412, ну або хоча б гіпотетичний 3УБК4/4М? Які їх нинішні характеристики, після 50 років зберігання? Артилерія на 1-3 км? З потроєним навантаженням на ствол, що вичерпав свій ресурс?",- написав він. 

Військово-політичний оглядач іронічно зазначив, що, при такому підході, гіпотетично, сокирою на війні теж можна вбити кулеметника. 

"Сокирою теж можна вбити кулеметника. Але скільки таких берсерків поляже в полі, перш ніж першу фракісу хоча б зможуть метнути в кулеметника?"- підкреслив Коваленко.

Росія знімає зі зберігання стародавні танки

Нагадаємо, що на тлі вдалої ліквідації військової техніки РФ бійцями ЗСУ, Міноборони РФ зіткнулося з проблемою озброєння власних військ та дефіцитом зброї, зокрема, танків.

На тлі цього з'явилася інформація про те, що ворожа країна стала стягувати на полі бою в Україну свої "раритетні" моделі танків.

22 березня аналітики Conflict Intelligence Team (CIT) відзначили, що РФ знімає з консервації танки радянського типу Т-54/55 на зміну моделі Т-62, яка "раптово" закінчилася в окупантів в Україні.  

Нещодавно військовий аналітик Олексій Гетьман зазначив, що ті танки, які РФ збирається направити в Україну, раніше "ходили" ще в Празі під час революційного періоду "Празької весни" (1968) рік. 

Вас також можуть зацікавити новини: