ЗСУ зробили важливий крок у бік Токмака / фото Генштаба ВСУ

Село Роботине Запорізької області, за яке довго точились бої, було для ЗСУ найбільшою перепоною у просуванні в бік Токмака.

"Досить давно точаться бої біля Роботиного, саме по лівому флангу від цього села. Між селом Вербове було забито клин, який досяг лінії оборони окупантів. Потім розпочався процес просування ЗСУ по правому флангу між Роботиним та Копані. І росіяни поступово опинилися в оточенні Сил оборони. Звільнення Роботиного було передбачуваним процесом. Найцікавіше, як далі відбуватиметься просування Сил оборони, тому що Роботине відкриває ЗСУ шлях на Токмак. Поки зарано говорити про відкритий шлях, тому що ЗСУ потрібно звільнити ще три села - Новопрокопівку, Ільченкове й Солодку Балку по трасі Т-04-08", - пояснив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко ефірі телеканалу "Еспресо".

За його словами, зі звільненням Роботиного для ЗСУ відкриваютьсяя зовсім інші перспективи на цьому напрямку.

Відео дня

"Цей населений пункт розташовано на межі між першою та другою лінією оборони загарбників. Шлях до Роботиного був дуже складний, тому що пролягав через мінні поля. Зі звільненням Роботиного відкриваються вже інші перспективи щодо просування до Токмака", - підсумував експерт.

ЗСУ мають успіх на Запорізькому напрямку

Як повідомляв УНІАН, 21 серпня заступниця міністра оборони України Ганна Маляр поінформувала, що ЗСУ здобули успіхи у просуванні в напрямку південно-східніше Роботиного і південніше села Малої Токмачки Пологівського району Запорізької області.

Сьогодні бійці 47-ої ОМБР підтвердили, що прорвалися до села. Наразі Сили оборони України евакуюють мешканців із села Роботине, біля якого українські бійці в останні дні досягли успіхів і тепер росіяни обстрілюють цей населений пункт з артилерії.

Вас також можуть зацікавити новини: