Експерт прокоментував ракетний терор РФ / REUTERS

Росія максимально активізувала ракетні удари по Україні, адже таким чином "формує поле майбутньої битви".

Про це в інтерв'ю "Обозревателю" розповів військовий експерт Владиславв Селезньов.

"Якщо говорити про процеси, які сьогодні реалізує путінська армія, то вони формують поле майбутньої битви. Ці ракетні та дронові атаки, що почастішали, не лише на Київ, а й на всю глибину території України, пов'язані з тим, що вони намагаються максимально вихолостити наші запаси озброєнь, техніки, боєприпасів, які ми концентруємо для забезпечення нашого контрнаступу. Безумовно, всі ці дії путінської армії синхронізовані та спрямовані на те, щоб максимально послабити потенціал української армії", - зазначив експерт.

За його даними, на території Бєлгородської області в районі Нового Оскола росіяни створили потужний хаб - стягнули велику кількість техніки, озброєнь та боєприпасів. Зважаючи на тенденції активізації бойових дій на Куп'янському напрямку та в напрямку на Лиман, то можна чітко відстежити дії російської армії: вона намагається захопити територію лівобережжя Оскола, зокрема Харківської області, і в такий спосіб зафіксувати лінію фронту по річці Оскіл, зайти там у глибоку оборону й надалі намагатися тиснути на уряд України з метою примусу його до переговорного треку на тих умовах та з огляду на ту ситуацію, що склалася.

Після зимово-весняної військової кампанії, в якій російська армія зазнала серйозних втрат, вона потребує посилення. Експерт зауважив, що російській армії зараз необхідно зафіксуватися на цих позиціях і, перебуваючи в глибокій стратегічній обороні, накопичувати ресурси для подальших обмежених дій доти, доки вони не реалізують план щодо повної окупації Донецької та Луганської областей. Втім, вихід на адміністративні кордони цих областей не означатиме, що путінська армія зупиниться.

"Путін іде настільки глибоко, наскільки йому дозволяє його противник. Але в будь-якому разі на тлі наших очікувань щодо контрнаступу ми маємо чітко розуміти, що путінська армія шукатиме будь-які можливості і вдарить там і тоді, коли вона матиме для цього ресурси, можливості і знайде слабкі місця в українській обороні", - зазначив експерт.

Ракетний терор РФ

Вдень сьогодні, 29 травня, в Україні було оголошено масштабну повітряну тривогу. У Києві пролунали вибухи, всі ворожі цілі було збито. Це була вже 16-та атака на столицю лише за травень.

Пізніше головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що супротивники атакували Київську область 11 ракетами типу "Іскандер-М" та "Іскандер-К", і всі ракети збили українські воїни.

Вночі перед цим під час нічної атаки Сили оборони України знищили 37 російських крилатих ракет та 29 ударних безпілотних апаратів "Shahed-136/131". Ракетні атаки посилюються щодня.

Вас також можуть зацікавити новини: