Якщо ми б мали можливість знищувати накопичені сили загарбників, то це б позбавило їх ініціативи / фото Генштаб

Військовий аналітик Сергій Згурець вважає, що з обмеження використання західного озброєння в основному нав'язані США.

Він нагадав, що зараз на півночі Харківщини лінія фронту збільшилася на 70 км, а далі у логіці дій противника – розтягування наших резервів.

"Розуміємо, що навіть обмежені ресурси, які є у ворога на цій ділянці, нам все одно доведеться компенсувати перекиданням наших бригад. І у цьому сенсі це вже є вторинний ефект, а первинний ефект був би насправді, якщо ми б мали можливість знищувати накопичені сили загарбників, то це б позбавило їх ініціативи. А зараз ми вимушені грати на других ролях саме через ці правила використання західного озброєння, які поки що головно нав'язані насамперед США", - сказав він розповів в ефірі Еспресо.

Відео дня

На його думку, ці тактичні обмеження дають росіянам потенційну оперативну перевагу.

"Це розуміють військові експерти, політики, тому якраз тиск на адміністрацію Байдена зростає. З другої сторони я розумію, якою логікою вони керуються, однак вона не відповідає українським інтересам з точки зору використання оперативно-тактичного озброєння американського виробництва", - додав Згурець.

Заборона на удари по терирії РФ

Канцлер Німеччини Олаф Шольц виступив проти застосування західної зброї на території Росії. За його словами, він не бачить причин для розширення зони розгортання західної зброї в Україні і відкидає заклики до використання зброї, що поставляється, на території РФ.

Західні партнери мають дозволити Україні завдавати ударів по об'єктах на території Російської Федерації. Про це написав заступник командира 3-ї Окремої штурмової бригади Максим Жорін.

Вас також можуть зацікавити новини: