Росія погрожує світу розміщенням своєї ядерної зброї у Білорусі / фото PolitRussia.com

Посол РФ у Білорусі Борис Гризлов заявив, що російську тактичну ядерну зброю, яку планують розмістити у РБ, буде "присунуто до її західних кордонів". Він сказав, що до 1 липня мають створити ядерні сховища для ядерної зброї. 

Тож військовий експерт Олександр Мусієнко в ефірі 1+1 оцінив такі заяви щодо російської ядерної зброї у Білорусі. За його словами, окупанти це зроблять у зазначені терміни.

"Вони облаштують. До речі, не треба сумніватися у тому, що це блеф. Вони зроблять все, щоб перетягти ядерну зброю у Білорусь. Ця ж підготовча робота вже почалась. Те, що було озвучено Путіним, це озвучено вже за фактом підготовки", - переконаний Мусієнко.

Експерт зазначив, що на всіх навчаннях, які проходили в Білорусі, відпрацьовували завдання удару по країнах НАТО. 

"Тому по тих відпрацьованих точках, які вони проходили на навчаннях, вони й будуть переміщувати (ядерну зброю, - УНІАН.)", - переконаний він. Й додав, що це не лише погрози на адресу України, а й на адресу країн НАТО.

Ядерні погрози Росії

25 березня стало відомо, що РФ збирається розмістити ядерну зброю на територію Білорусі. Путін заявляв, 1 липня закінчиться будівництво сховища для ядерної зброї у РБ. Лукашенку передадуть один ОТРК "Іскандер".

Згодом стало відомо, що ядерну зброю у Білорусі розмістять біля кордону з Польщею.

У РНБО України переконані, що для розміщення ядерної зброї в Білорусі Путіну потрібен дозвіл Китаю, а він його навряд чи отримає.

Вас також можуть зацікавити новини: