Данілов пояснив, чому РФ не розмістить ядерну зброю в Білорусі / фото УНІАН

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов вважає, що Росія не стане розміщувати ядерну зброю на території Білорусі. Путін може піти на це лише з відповідного дозволу Китаю, проте КНР навряд чи дасть згоду.

"Я можу сказати, що ніякого розміщення ядерної зброї на території Білорусі не буде і бути не може до того часу, поки Китай не дасть дозволу Путіну розміщати там ядерну зброю. Чи надасть Китай дозвіл Путіну розміщати ядерну зброю на території Білорусі? Я більш ніж впевнений, що ні", – заявив Данілов в ефірі програми програми "Новий відлік" на Суспільному.

За його словами, розміщення ядерної зброї на території Білорусі не потрібне ні Китаю, ні самій Росії. Заяви російського диктатора щодо подібних планів є звичайним шантажем, який направлений на те, щоб американці погоджувались якомога скорше іти на якісь перемовини, домовлятися, щоб зупинити війну на умовах Росії.

Відео дня

Данілов додав, що росіяни вже не хочуть подальшої ескалації конфлікту, а хочуть закінчити його якнайшвидше. 

"Не треба тут нічого вигадувати, тут немає ніякої конспірології. Це така тупа гра Росії, яка завжди для того, щоб примусити американців, англосаксів іти на перемовини з росіянами саме по нашому кейсу", – наголосив секретар РНБО.

Розміщення ядерної зброї в Білорусі

25 березня 2023 року президент РФ Володимир Путін підтвердив передачу Білорусі одного ОТРК "Іскандер", які є потенційними носіями ядерної зброї. Він також зазначив, що в липні закінчиться будівництво сховища для ядерної зброї в Білорусі.

Після таких погроз Путіна сенатор-республіканець Джим Ріш закликав президента США Джо Байдена у відповідь передати Україні далекобійні та касетні боєприпаси.

При цьому постпред України при ООН Сергій Кислиця наголосив, що Путіну знадобилося лише чотири дні, аби порушити підписану з Сі Цзіньпіном спільну заяву, у якій йдеться про те, що ядерні держави мають утримуватися від розгортання ядерної зброї за межами своїх територій.

Вас також можуть зацікавити новини: