Москву атакували безпілотники / скріншот

Військовий аналітик Шон Белл заявив, що він сприймає все, що говорить Росія щодо атаки українських безпілотників на Москву з "великою щіпкою солі".

Він пояснив, що є багато причин, за якими Росія хотіла б "створити відчуття фортеці" навколо столиці, і якби Україна збиралася атакувати безпілотниками, вони "зробили б це краще, ніж це", пише Sky News.

"На даний момент ми мало що можемо сказати про напад", - додав Белл, зазначивши, що по Криму також наносилися нічні удари. 

Відео дня

"Вони мені завжди здаються набагато більш достовірними, тому що українці регулярно атакують півострів Крим, іноді досить успішно. Тому нам доведеться почекати і подивитися, як з'являться новини про те, що насправді сталося в Москві", - сказав він.

Також було більше нападів на портове місто Одеса, яке минулого тижня було обстріляно з боку Росії, оскільки угода про чорноморське зерно, яка давала їй певний захист, закінчилася.

"У нас був президент Зеленський, який знову поклявся помститися за напади на Одесу, але сувора реальність з точки зору президента Зеленського полягає в тому, що весняний наступ насправді йде не так швидко, як йому хотілося б", - сказав Белл.

Атака безпілотників на Москву і Крим 24 липня - деталі

Вранці 24 липня Москву атакували невідомі безпілотні літальні апарати. Жителі багатьох районів міста повідомили про вибухи.  Удар дронів нібито припав, за словами мера столиці Собяніна, по двох нежитлових будівлях. 

Міноборони Росії звинуватило Україну в спробі здійснити удар "по об'єктах на території Москви" за допомогою двох БПЛА. Втрат, як стверджують у Шойгу, немає.

Ватажок окупаційної адміністрації поки ще захопленого Росією Криму Сергій Аксьонов поскаржився на потужну атаку безпілотними літальними апаратами.

Вас також можуть зацікавити новини: