Експерт розповів, після якої події розпочнеться сухопутний наступ ЗСУ на Мелітополь

Для росіян важливіше утримати Крим, ніж Схід України, вважає аналітик.

Військовий експерт Defense Express Іван Киричевський вважає, що керівництву Росії важливіше утримати Крим, ніж окупований Донбас.

"Мелітополь - це важливий логістичний вузол, який сполучає противника між окупованим Кримом та Донбасом. У росіян занадто багато там транспортних комунікацій. Якщо обвалити залізничне та автомобільне сполучення, у росіян можуть початися специфічні каскадні процеси. Зараз єдина логістична артерія, яка може забезпечувати ворога - це з Донбасу до Мелітополя залізницею з Донецька, або з Маріуполя до Волновахи", - зауважив Киричевський для телеканалу "Еспресо".

За словами аналітика, Кримський міст дуже вразливий і це ускладнює ворогу будувати логістичні ланцюжки.

"Якщо транспортні комунікації на Мелітопольщині будуть перерізані, у росіян виникнуть проблеми постачання зброї, пального та провізії на Запорізький напрямок. Для росіян важливіше утримати Крим, ніж Схід України. І питання відкрите, як вони збираються утримувати Крим в таких умовах. Зараз ЗСУ зупиняють окупантів під Бахмутом та на Луганщині. Допускаю, що сухопутний наступ ЗСУ на Мелітополь почнеться після зупинення ворога на Сході", - каже Киричевський.

Мелітопольський фронт: що відомо

13 грудня по базі окупантів у Мелітополі був завданий потужний удар. Ворог розмістив свої війська у місцевій школі.

Пізніше стало відомо, що в Мелітополі ЗСУ знищили керівний склад 58-ої армії Росії.

Американська преса вважає, що наступним епіцентром війни стане битва за Мелітополь.