Українська розвідка матиме оперативну перевірену інформацію, зокрема щодо планів ПВК "Вагнер" / фото Міноборони Білорусі

Військовий експерт Владислав Селезньов переконаний, що для України наразі немає небезпеки з боку "вагнерівців", які розмістились у Білорусі.

"Ми дуже серйозно підготувалися на цьому етапі протистояння – не важливо, з білоруською армією, з російською армією, з тими ж найманцями з ПВК "Вагнер", - сказав він інтерв'ю OBOZREVATEL.

Експерт зазначив, що будь-яке переміщення "вагнерівців" відразу фіксуватиметься. Польська та українська розвідки матимуть оперативну перевірену інформацію, зокрема щодо планів ПВК "Вагнер".

Відео дня

"Уся ця риторика Лукашенка про те, що, мовляв, "вагнерівці" хочуть сходити на "екскурсію" на територію Польщі, – це казки, щоб потішити російський народ. Немає у них ані ресурсів, ані технічних можливостей, ані шансів трансформувати всі ці переміщення на якісь територіальні придбання. Очевидно, що й польська армія посилила свою присутність на східних кордонах, проводяться певні заходи, пов'язані з посиленням кордону, у Литві. А те, що українська армія створила найпотужніший заслін на території чотирьох областей, що межують із Білоруссю, – це очевидно. Волинь, Рівне, Житомир, Київ надійно захищені", - пояснив Селезньов.

Найманці ПВК "Вагнер" у Білорусі  - деталі

У Білорусі зафіксовано "тисячне" зростання кількості найманців ПВК "Вагнер" у порівнянні з даними Моніторингової групи "Беларускі Гаюн" станом на 18 липня. Тоді повідомлялося, що на території Республіки фіксується присутність щонайменше 2000-2500 "вагнерівців". Тепер дані разюче відрізняються: згідно з оцінкою Гаюн, кількість найманців станом на 24 липня вже становить 3450-3650 осіб.

Олександр Лукашенко під час зустрічі 23 липня сказав Володимиру Путіну, що члени приватної військової компанії "Вагнер", які перебувають на білоруській території, нібито просяться на "екскурсію" до Польщі. Лукашенко також додав, що ПВК "мають зуб" на Польщу, оскільки вона допомагає озброєнням Україні.

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов зауважує, що у приватної військової компанії "Вагнер" немає сил і засобів, щоб становити загрозу для Польщі.

Вас також можуть зацікавити новини: