Росія готується піти у новий наступ / фото ua.depositphotos.com

Військовий експерт Роман Світан заявив, що до кінця лютого угруповання російських військ може збільшитись до 400 тисяч солдатів. 

У коментарі РБК-Україна він сказав, що половину з цієї кількості російське військове командування перекине на донецький напрямок.

"Зараз ще близько 100 тисяч перекидають ближче до кордону, а далі вони своїм ходом підходять до лінії фронту. Тиск йтиме по наростальній, і пік очікується після 20 лютого, у третій декаді місяця. Вони й так заходять щодня по 3 тисячі. Усього угруповання супротивника збільшиться до 400 тисяч", - розповів Світан.

Відео дня

Згідно з прогнозом експерта, ці майже півмільйона військ не вдарять по одному напрямку. Їх розосередять по тисячокілометровій ширині фронту від Кінбурнської коси до Куп'янська.

"Можна сказати, що половина з цих 400 тисяч саме на Донецькому напрямку намагатиметься продавити наші війська", - зазначив Світан.

Новий наступ Росії

За даними Financial Times, українській владі передали інформацію про новий наступ Росії, який може відбутися протягом 10 днів. Ймовірним напрямком атаки аналітики називають західну частину Луганської області в районі Кремінної та Лиману.

Водночас генерал-лейтенант у відставці Бен Ходжес скептично ставиться до можливого великого наступу армії РФ.

За оцінкою ISW, Росія не має достатньої бойової потужності для успішного великого наступу.

Вас також можуть зацікавити новини: