Світан назвав потенційну "мету" в Криму для ослаблення Чорноморського флоту / УНІАН

Військовий експерт Роман Світан назвав потенційну ціль для удару Збройних Сил України в Криму. У разі її ліквідації - це може суттєво послабити сили Чорноморського флоту РФ на тимчасово окупованому півострові.

Про це Світан розповів під час ефіру з українським телеведучим Олексієм Ліхманом. Він заявив, що російська ППО не здатна закрити все небо РФ та тим більше повністю захистити Крим. Тому ворожа армія сконцентрувала свої зусилля на захисті найбільш "критичних" для окупантів об'єктів, зазначає Світан.

Наразі у ВСУ є доволі багато "жирних цілей" на півострові. Однак удар по місту Інкерман (південний захід півострова) міг би суттєво послабити сили Чорноморського флоту РФ, адже там зберігаються тисячі тонн палива для російських кораблів, каже військовий експерт.

"Припустимо, давно не добиралися ми до Інкермана. Там, до речі, тисячі тонн палива Чорноморського флоту. Тобто, якщо туди доберемося, там такий буде феєрверк", - заявив він. 

Експерти назвали головні правила "виживання" для людей в Криму 

Нагадаємо, що на тлі вибухів у Джанкої на тимчасово окупованому півострові Крим "новоприїжджі" росіяни масово панікують й замислюються про евакуацію. До них поступово приходить усвідомлення того, що зовсім скоро ЗСУ можуть повернути Крим Україні.

Зі свого боку експерти Роман Світан та Олег Жданов дали кілька порад для українців, які стали мимовільними заручниками окупантів у Криму, адже в рамках українського контрнаступу та активних бойових дій їх життю, на жаль, може загрожувати небезпека. Вони закликали українців не ігнорувати сигнали повітряної тривоги й при першому ж "прильоті" спускатися в підвали. Також Жданов назвав кілька важливих речей, які обов'язково повинні знаходиться в "тривожній валізі" українців. 

Вас також можуть зацікавити новини: