Гаубиця M777 / фото US Army

Військовий експерт Олег Жданов заявив, що Захід зволікає з допомогою Україні, тому що хоче послабити РФ настільки сильно, щоб Путіна викинули з Кремля і нове керівництво пішло на всі умови Києва.

"Йде затягування з однієї простої причини: Путіну дають можливість витягнути з Росії весь військовий потенціал, це йде з великим доробком наперед. Коли буде витягнутий весь військовий потенціал з Російської Федерації, тобто коли він не зможе формувати резерви і виставляти діючі частини і підрозділи для ведення бойових дій, тоді прийде військовий колапс, який спричинить за собою колапс політичний. Нова влада, яка прийде замість Путіна, швидше за все його усуне від влади. Далі країна просто існувати не зможе, якщо вони захочуть ще контролювати ситуацію або зможуть контролювати ситуацію, щоб Росія не розвалилася. Захід цього дуже боїться. Ось і нова влада, розуміючи що військовий потенціал країни нульовий, він весь вичерпаний, армія розгромлена, вони природно будуть погоджуватися на всі умови Заходу", - сказав він в ефірі.

Жданов упевнений, що серед ультиматумів для капітуляції Російської Федерації буде і передача під міжнародний контроль ядерного арсеналу.

"І все, а далі можна вже розмовляти з Росією як країною "третього світу". Ось чому вони і тягнуть та дають фору Російській Федерації. Нові відносини в світі, тобто новий світовий порядок створюється на сьогоднішній день, тому вони не поспішають, тому що вони не воюють у цій війні", - сказав експерт.

За його словами, партнери заявили, що зараз має бути досить велике посилення в плані передачі зброї.

"Якщо Путін дійсно в березні-квітні виставить 200-тисячне угруповання, його треба буде чимось громити, а з урахуванням того, що воно буде велике, то громити його треба буде хорошим залізом і хорошим озброєнням. Будемо очікувати наступну, збере третю або не збере, якщо третю не збере - все, активна фаза війни закінчилася. Далі йде добивання залишків російської армії і підписання ультимату капітуляції Російської Федерації. Якщо збере третю хвилю, значить доведеться громити третю хвилю. Звідси і прогнози про те, що війна може закінчитися не влітку, а восени вже поточного року", - додав Жданов.

Міжнародна допомога Україні від партнерів

7 грудня 2022 року Сенат Конгресу США погодив рекордний оборонний бюджет на 2023 рік. Загальна сума становить 847,3 мільярда доларів, з них 800 мільйонів доларів для України.

Пізніше представник Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що Сполучені Штати Америки готують новий пакет військової допомоги Україні.