Якщо вороги не зможуть користуватися мостами через Дніпро, то швидко згаснуть, вважає Олег Жданов / скріншот

Якщо російські окупанти біля Херсона почали кидати зусилля на спорудження наплавного моста, значить завдяки діям армії України Антонівський міст вже не може виконувати свої функції.

Важливо те, що якщо мости через Дніпро припинять функціонувати, то вороже угруповання, яке знаходиться на правобережжі, згасне максимум через два тижні, розповів військовий експерт - полковник запасу Збройних сил України Олег Жданов в ефірі телемарафону.

"Важливість в тому, що якщо ці мости припиняють функціонувати, то це угруповання, воно потухне через максимум два тижні, коли вони вироблять останній літр палива, коли вони з'їдять останній сухий пайок, і у них закінчиться останній боєприпас. Ось яка значимість цих мостів. Ми можемо довести все це угруповання до небоєготовного стану", - зазначив співрозмовник.

Відео дня

На його думку, вороги будуть споруджувати наплавний міст біля Херсона, попри те, що йому загрожує знищення українською армією. Полковник вважає, що загарбники просто можуть покладатися на те, скільки машин встигнуть проскочити.

"Я думаю, він ніяк не змінить ситуацію, тому що як тільки вони його наведуть, - ми його тут же знищимо. Я, звичайно, їх розумію, що їм треба, вони все одно будуть його наводити. Тут, до речі, може повторитися Білогорівка - вони будуть його наводити, скільки машин встигло проскочити, стільки проскочить. А ми будемо цей міст знищувати", - сказав Жданов.

Експерт додав, що під час спорудження наплавного мосту у росіян є велика проблема.

"До речі, там дуже велика проблема... вони досі не навели цей понтонний міст, тому що там течія Дніпра дуже сильна і береги Дніпра в цьому місці досить проблематичні для наведення понтона", - повідомив полковник.

Нагадаємо, російські окупанти рано вранці 24 лютого здійснили повномасштабне вторгнення в Україну. Супротивникам, зокрема, вдалося взяти під контроль Херсон.

ЗСУ дають противнику гідну відсіч. Вже пошкоджено Антонівський автомобільний і залізничний мости, а також Каховський міст, і була порушена ворожа логістика.

Очільник Херсонської обласної військової адміністрації Ярослав Янушевич повідомив, що у супротивника почалася паніка, і розпочалося масове вивезення сімей російських військових, які жили в Херсоні.

Вас також можуть зацікавити новини: