Російські мобілізовані не особливо вруться в бій / фото facebook.com_GeneralStaff.ua

Військовий експерт Олег Жданов заявив, що шанси на успіх у Росії менше з кожним днем. Дійти до Слов'янська з Краматорськом окупанти не зможуть через те, що вони вже видихаються і зменшують темп.

"Краматорськ і Слов'янськ чекають тільки обстріли і, можливо, вони будуть збільшуватися, як ракетні, так і артилерійські атаки з тієї артилерії, яка зараз дістає до цих міст. Я практично впевнений в тому, що не дійде до бойових зіткнень, що лінія фронту не дійде туди. Дуже далеко і темпи просування російських військ дуже низькі: за три місяці штурму вони просунулися всього лише на кілька кілометрів, навіть десятка кілометрів немає в просуванні. А зараз вони починають видихатися, темп наступу починається з різних причин: і моральна втома, і брак техніки, і небажання мобілізованих особливо воювати, навіть під загрозою розстрілу", - сказав він в ефір.

Жданов вважає, що з переходом в контрнаступ лінія фронту буде відсуватися все далі і далі від Краматорська та Слов'янська. 

"Треба бути готовим до всього і територіальна оборона повинна бути готова до всього, і рубежі оборони повинні бути обладнані навколо цих міст. Але ймовірність їх застосування або їх участі бойових діях я б сказав, що практично мінімальна, практично дорівнює нулю", - додав експерт.

Війна в Україні - останні новини

Спікер східного угруповання військ Збройних сил України Сергій Череватий розповівши, яку техніку зараз використовують російські окупанти на східному напрямку фронту.

Російські окупанти намагаються просуватися до центру Бахмута. Захисники України тримають оборону міста-фортеці.

Зараз російські окупанти використовують понад 20 тисяч снарядів щодня по всій лінії фронту. Влітку ця кількість перевищувала 60 тисяч.