Росіяни тиснуть на ЗСУ артилерією / фото facebook.com_GeneralStaff.ua

Зараз російські окупанти використовують понад 20 тисяч снарядів щодня по всій лінії фронту. Влітку ця кількість перевищувала 60 тисяч.

Про це повідомив військовослужбовець ЗСУ Олександр Войтко в ефірі телеканалу "Еспресо". За його словами, Україні потрібно багато боєприпасів, щоб ефективно знищувати ворога.

"Мільйон артилерійських боєприпасів для України це дуже добре, проте нам потрібно більше. Потрібно більше, щоб ефективно знищувати ворога. За різними оцінками російські окупанти витрачають понад 20 тис. снарядів щодня по всій лінії фронту. Влітку вони витрачали понад 60 тис. снарядів. Наша ж армія вистрілює набагато менше", - зазначив Войтко.

Відео дня

Військовий додав, що для звільнення всіх тимчасово окупованих територій України захисникам потрібно більше зброї та боєприпасів.

"Ми ж хочемо не лише втримати наші позиції, а й звільнити всі окуповані території України. Тому для цього нам потрібно більше боєприпасів та зброї. Проти масштабів Росії ми маємо протиставити таку ж кількість боєприпасів. Тому я думаю. що США і інші країни Заходу будуть працювати й далі в цьому напрямку", - додав він.

Боєприпаси для України

За даними Financial Times, зараз ЗСУ використовують щодня по 5 тисяч артилерійських пострілів.

20 березня на зустрічі міністрів оборони країн ЄС у Брюсселі узгодили постачання Україні мільйона артилерійських боєприпасів. Снаряди будуть надіслані протягом 12 місяців. Варто додати, що Угорщина, яка займає проросійську позицію, відмовилась брати участь у цьому проекті разом з партнерами за ЄС.

Видання Financial Times повідомлялося, що у Європі закінчується вибухівка для снарядів, що поставляються Україні.

Вас також можуть зацікавити новини: