Експерти ISW підтвердили правдивість відео зі стріляниною окупантів біля реактора ЗАЕС / фото УНІАН

Ролик зі стріляниною з РСЗВ з території Запорізької АЕС не підроблено. Він підтверджує використання окупантами атомної електростанції в якості прикриття для ведення бойових дій.

Відео перевірили аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) і підтвердили його правдивість.

Кадри отримало в розпорядження російське опозиційне видання The Insider. У ролику демонструється, як окупанти ведуть вогонь з РСЗВ в радіусі одного кілометра від ядерного реактора ЗАЕС. Аналітики Інституту визначили геолокацію за кадрами і підтвердили, що ролик знімався біля атомної електростанції.

Відео дня

"Кадри, зняті російським опозиційним виданням The Insider, на яких російські війська керують РСЗВ на ЗАЕС, підтверджують попередню оцінку ISW про те, що війська РФ мілітаризували ЗАЕС", — сказано в звіті експертів.

Нагадаємо, відео зі стріляниною з РСЗВ було опубліковано вчора, 4 вересня. На ньому чітко видно залпи зі зброї. А до цього в Мережі з'явився ролик, на якому демонструвалася військова техніка всередині будівель ЗАЕС. Справжність цих кадрів підтвердили журналісти видання CNN.

Війна Російської Федерації проти України

  • 24 лютого РФ вторглася в незалежну Україну і влаштувала в країні справжній колапс. Окупанти не тільки захоплюють військові частини, аеропорти та інші стратегічні об'єкти, а й стріляють по мирних жителях і багатоповерхівках міст.
  • 27 лютого 2022 року з'явилася інформація про те, що Білорусь може оголосити війну Україні. Офіційних підтверджень вторгнення її армії на нашу територію поки немає.

Вас також можуть зацікавити новини: